Jeugd en gezin

Gezinsondersteuning staat voor gezinsgerichte benadering in de thuissituatie. De ontwikkeling van het kind of de jongere in een zo optimaal mogelijke omgeving staat centraal. Sensus biedt ambulante hulp aan gezinnen gericht op versterken van de eigen kracht, het betrekken van het netwerk en vroegtijdig, laagdrempelige hulp bieden om zorgen in de toekomst te voorkomen.

"De ontwikkeling van het kind of de jongere in een zo optimaal mogelijke omgeving staat centraal."

Bij jeugd en gezin staan de problemen in het gezin centraal. We onderzoeken hoe de gezinsleden op elkaar reageren en hoe daardoor de problemen veroorzaakt en in stand gehouden worden. Het gaat niet over één persoon, maar over hoe elk individu in het gezin in zijn of haar rol functioneert en hoe men op elkaar reageert.

Betrokkenheid, verantwoordelijkheden, bevoegdheden, vertrouwen en veiligheid zijn daar belangrijke onderdelen in. Drukke kinderen, de eeuwige discussies, verschil van mening over opvoeden, spanning in de relatie, plotseling werkloos, overlijden familielid, moeilijkheden op school, pesterijen, beperkingen, ziektes en stoornissen, verhuizing, ect, het vraagt allemaal een nieuwe manier van omgaan met elkaar.

We gaan gezamenlijk oplossingsgericht werken met nieuwe inzichten tot mogelijkheden voor een succes. Het is belangrijk dat kinderen zoveel als mogelijk in een gezonde en gestructureerde omgeving kunnen ontwikkelen.

Wij bieden ondersteuning, begeleiding, behandelingen en therapieën op maat voor het kind én het gezin. Dit varieert o.a. van huisbezoeken en schoolbezoeken tot betrokkenheid van derden en andere instanties.

Bekijk ook:

wiljo

Wiljo

endless

Endless

bellen

Contact

Blank Form (#5)

contact

Wiljo van Gassel
Hagelkruis 4
5926 VX Hout-Blerick

06 13 18 18 13

info@sensuscare.nl

Posted by on December 8, 2023 in

WeCreativez WhatsApp Support
Hallo! Waarmee kan ik helpen?