EMDR

Zoals je lichaam in staat is verwondingen te genezen, zo kan je brein nare gebeurtenissen verwerken. EMDR is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen met een posttraumatische stress-stoornis of andere trauma-gerelateerde klachten baat hebben bij deze therapievorm. Tijdens de behandeling denk je terug aan de nare ervaring. Dit klinkt misschien heftig, maar binnen een relatief korte tijd werk je op deze manier aan het verminderen van je klachten.

EMDR is bedoeld voor de behandeling van mensen met PTSS en andere trauma gerelateerde angstklachten.

Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen. Een groot deel van de mensen ‘verwerkt’ deze ervaringen op eigen kracht. Bij anderen ontwikkelen zich psychische klachten. Als deze herinneringen lang aanhouden spreekt men van een post traumatische stress-stoornis (PTSS). EMDR is bedoeld voor de behandeling van mensen met PTSS en andere trauma gerelateerde angstklachten. Voorwaarde is dat deze klachten zijn ontstaan als direct gevolg van een concrete, akelige gebeurtenis en waarbij het denken aan deze gebeurtenis nog steeds een emotionele reactie oproept. EMDR kan je bijvoorbeeld ook helpen bij: angstklachten, negatief zelfbeeld, depressie, eetstoornis, chronische pijn, verslaving.

Het kan gebeuren dat je na de behandeling wat emotioneel bent, hoofdpijn hebt of dat er gedachten en beelden naar boven komen die te maken hebben met de gebeurtenis. Je hoeft je hier geen zorgen om te maken. Dit zijn normale reacties en ze duren meestal niet langer dan enkele dagen. Mocht je toch twijfels hebben of heftigere klachten ervaren, dan kan je altijd weer contact opnemen met mij via de mail of whatsapp.

Hoewel EMDR een effectieve behandelvorm is, zal deze behandeling niet bij iedere persoon en klacht passen. Daarom kijk ik eerst of deze behandelvorm aansluit bij jouw behoeften. EMDR is geen ‘trucje’. Als deze therapievorm niet juist wordt toegepast kan dit schadelijk zijn. De klachten kunnen dan juist verergeren.

Bekijk ook:

wiljo

Wiljo

endless

Endless

bellen

Contact

Blank Form (#5)

contact

Wiljo van Gassel
Hagelkruis 4
5926 VX Hout-Blerick

06 13 18 18 13

info@sensuscare.nl

Posted by on December 8, 2023 in

WeCreativez WhatsApp Support
Hallo! Waarmee kan ik helpen?